Guide: Så tar du hand om dina mockaboots

Mocka är ett av de mest exklusiva och önskvärda materialen när det gäller skor eller boots. Den har en unik, mjuk känsla och ett rikt utseende som är svårt att överträffa. Men för att dina mockaboots ska behålla sin skönhet krävs det lite extra omsorg och kärlek.

Följ vår steg-för-steg-guide för att se till att dina mockaboots alltid är i toppskick!


1. Ta bort damm och smuts regelbundet

Mocka är känt för sin förmåga att locka till sig damm och smuts från vår dagliga miljö. Denna smuts kan tränga in i materialet och göra det matt eller ge det en tråkig finish.

Så gör du: Använd en mockaborste med mjuka borst eller en mjuk skoborste. Borsta skons yta med lätta, jämna rörelser, alltid i samma riktning som fibrerna för att undvika att skada materialet. Regelbunden borstning kommer att upprätthålla mockans naturliga lyster och textur.


2. Fläckborttagning

Trots mockans skönhet kan det vara ett utmanande material när det gäller fläckar. Vissa fläckar kan sätta sig djupt om de inte tas bort snabbt.

Så gör du: Om du märker en fläck, ta tag i den direkt. För lätta fläckar, använd en mockagummi eller blyertssudd och gnugga försiktigt. För svårare fläckar, överväg att använda en produkt specifikt avsedd för mocka.


3. Skydda mot vatten och fukt

Vatten är en av mockans största fiender. Om den utsätts för vatten kan den bli fläckig, missfärgad och kan till och med krympa.

Så gör du: Innan du går ut, särskilt under regniga eller fuktiga dagar, spraya dina mockaboots med en spray som är vattenresistent. Detta bildar till en skyddande barriär utan att påverka mockans utseende eller känsla.


4. Förvara på rätt sätt

Om mocka förvaras under trånga eller fuktiga förhållanden kan det påverka dess form och kvalitet.

Så gör du: Se till att dina boots inte kläms i din garderob. Använd skoblock för att hjälpa dem att behålla sin form. Undvik att förvara dem på fuktiga ställen, och se till att de är borta från direkt solljus, vilket kan bleka färgen.


Fördelar med att ta hand om dina mockaboots

  • Längre livslängd: Dina skor kommer att hålla längre och ge dig mer valuta för pengarna.
  • Fräsch känsla: Vårdade boots ser alltid fräscha och nya ut.
  • Du sparar pengar: Du behöver inte investera i nya skor lika ofta om du tar hand om de du redan har.


Detta kan hända om du inte tar hand om dina mockaboots

Permanenta fläckar: Om du inte rengör fläckar snabbt kan de bli permanenta.

Tappad lyster: Mocka kan bli grov och torr utan regelbunden skovård.

Förkortad livslängd: Dina boots kan slitas ut mycket snabbare om du inte sköter om dem.

Utforska alla våra skovårdsprodukter här!