Varför ska jag välja träskor från Calou?

Träskor, eller clogs som det heter på engelska, har en gammal tradition i Sverige. Du kanske förknippar dem med svensk sommar, dans runt midsommarstången, lantliga miljöer och röda stugor? Inte helt fel, det är här vi hämtat inspirationen till våra träskor!
Vår affärsidé är att utifrån gamla traditioner designa svenska träskor, träskoboots och träskosandaler i ny modern tappning. Och det som är unikt är vår mjuka, sviktande PU-sula, som ser ut som trä men som är mycket skönare att använda än en traditionell, hård träsula.

På så vis har vi anpassat våra skor till dagens utmaningar och krav på komfort. Calou gör skor som håller längre, så du kommer inte behöva köpa nya skor för att du slitit ut dina gamla, däremot vill du kanske ha fler skor när du känt hur sköna de är. Våra träskor och boots har blivit en internationell succé, som vi så klart är mycket glada och stolta över.

 Hur tillverkas era träskor?

Företaget drivs av vår familj och alla våra skor tillverkas för hand enligt traditionella svenska hantverksmetoder, samtidigt som vi blickar ut i världen för att inspireras till nya modeller. Vi ställer höga krav på leverantörer och material för att vi ska vara säkra på att du får en träsko som motsvarar dina förväntningar, vad gäller design, komfort och hållbarhet. Våra skor och boots har svensk design men tillverkas i Portugal och Italien, där man är erkänt duktig på att producera skor. Våra träskor och boots är tidlösa, bekväma och passar i alla lägen. Glöm de hårda träsulorna och välj Calou – dina fötter kommer att tacka dig!

 Varför är era skor så sköna?

Alla våra skor, sandaler och boots tillverkas för hand i noga utvalt skinn av bästa kvalitet. Skinn är ett mycket bra material att använda i skor eftersom det är så mjukt och formbart, men också hållbart över tid. Skinnskor åldras vackert och är en fröjd för både ögon och fötter, eftersom det har förmågan att formas efter just din fot vilket ger en perfekt passform just för dig. Dessutom är våra sulor inte gjorda av trä utan av mjukt, sviktande PU, vilket ger mjuka skor och boots som är väldigt sköna att använda.

Passar era skor mig som har problem med fötterna?

Våra skor är ordentligt uppbyggda för att ge bästa stöd och komfort för foten. Skinnet andas och formas efter dina fötter och sulan är stötdämpande och flexibel. Vissa vintermodeller har en utbytbar innersula som går att byta ut, om du har behov av att använda dina egna sulor skorna. Vi har fått många positiva reaktioner från kunder med problemfötter, som äntligen har hittat ett par skor som passar dem.

 Är era träskor hållbara?

Vi arbetar alltid för att minimera vår miljöpåverkan, bl.a. genom att producera damskor och damboots som ska hålla länga, både vad gäller kvalitet och design. Skinn är det mest hållbara alternativet på marknaden idag och allt vårt skinn kommer från garverier med miljöcertifiering via Leather Working Group. När vi producerar våra träskor, boots och sandaler använder vi enbart skinn från boskap som avlats för köttproduktion. På så vis minskar vi vår miljöpåverkan i en positiv riktning. Alla träskor har sulor av PU som är ett mycket slitstarkt material och som håller länge, oavsett om det är träskor med höga klackar eller låga. Vi vill att våra träskor ska finnas med dig länge, att de ska vara en favorit i garderoben som du inte vill göra dig av med efter en säsong! Se dem som en långsiktig investering och vårda dem med omsorg.

Vad betyder träskor med PU-sulor?

Det som är unikt med ett par träskor, boots eller sandaler från Calou är våra mjuka sulor.

De är alla tillverkade i PU, Polyuretan, ett slags organiskt polymermaterial som är mycket hållbart, flexibelt, vattenavvisande och lätt. Sulorna ser ut som trä men är mjuka, tysta och stötdämpande, vilket gör våra skor fantastiskt sköna att gå och stå i. Våra damskor är både fotriktiga och har en stödjande form som gör våra skor både mjuka och stabila utan att för den skull vara fula och tråkiga. Vi är noga med att hålla koll på kommande trender, för att vi ska ligga i framkant designmässigt och alltid kunna erbjuda dig båda sköna och trendiga träskor, boots och sandaler.

 Varför använder ni skinn i era träskor och boots?

Läder har en unik förmåga att formas efter din fot, det andas på ett sätt som är unikt för organiska material och som är svårt att kopiera i syntetiska former. Våra skinn väljs med omsorg för att de ska hålla länge och åldras vackert.

 Hur hittar jag rätt modell?

Vi finns alltid här för att hjälpa dig hitta rätt skomodell och storlek. Vissa av våra träskor har en bredare läst och andra lite smalare, vilket kan påverka valet av storlek på dina träskor eller dina boots. En del av våra skomodeller har dessutom en utbytbar innersula om du vill lägga in en annan typ av sula. Det finns också mycket en skicklig skomakare kan hjälpa till med om du mot förmodan inte hittar en skomodell som passar perfekt direkt. Du kan lästa ut din sko eller bygga upp den för perfekt passform.

 Har ni träskor med hög klack?

Självklart! Hos oss hittar du snygga träskor med öppen eller sluten tå, ankelboots och boots med högt skaft eller boots med lågt skaft, och så klart träskor med hög klack och skor med låga klackar, arbetsskor och träskosandaler - alla skor med samma mjuka sula! Träskor blir aldrig omoderna och de går att variera i oändlighet, det är därför vi tycker det är så roligt och inspirerande att jobba med just träskor, eller clogs som de också kallas. Våra idéer tar aldrig slut och vi utvecklar ständigt nya skomodeller och boots för både arbete och fritid, fest och vardag.

Kan jag köpa träskor med låg klack också?

Den traditionella träskon har låg klack, så självklart finns modeller med låga, mjuka klackar i vårt sortiment, både träskor och boots för dig som vill ha en lägre sko. Vi har tagit det bästa delarna med det traditionella hantverket och kombinerat det med en unik design och förbättrad komfort. Våra designerträskor har en mjuk inner- och yttersula. Den stötdämpande PU-sulan gör att våra träskor är väldigt sköna att gå och stå i hela dagen.

 Vad är det bästa med era damboots?

Det bästa med våra damboots, förutom att de är snygga, är att de är så mjuka och sköna att använda. Våra mjuka boots har blivit en av våra riktiga storsäljare i Sverige, Europa och USA.
Dambootsen finns med höga klackar och låga klackar, Vi gör boots med högt skaft och lågt skaft, med dragkedja, snörning eller resår, för att skorna ska vara lätta att ta av och på.
Träskobootsen finns i en mängd färger och modeller med rund eller fyrkantig tå. Det är omöjligt att välja ut någon favoritsko – vi älskar dem alla!

 Säljer ni träskosandaler?

Förutom våra klassiska träskor med höga och låga sulor, säljer vi även träskoandaler. Sandalerna har samma mjuka sula som våra andra modeller och alla sandaler är gjorda i skinn som andas, vilket är ett måste för att fötterna ska må bra varma sommardagar. Du hittar sköna slip ins i vårt sortiment och även sandaler med remmar och spännen så att du kan justera dem för bästa passform. De fina detaljerna gör skorna fina både till vardags och fest.

 Gör Calou tofflor?

Vi är glada att kunna erbjuda dig som kund en serie lyxiga skinntofflor med gudomligt mjuka, vadderade sulor.  Tofflor i skinn är det bästa man kan ge sina fötter. Eftersom det naturliga materialet andas, blir du varken för kall eller varm i våra sköna tofflor. Dessutom har vi jobbat extra med designen för att tofflorna ska kännas både snygga och trendiga, och passa lika bra till vardags som till fest. Vi har också uppdaterat några modeller med en slitstark gummisula, så att du kan använda dina tofflor både inne och ute sommartid.

Våra träskor har gjort en resa från dåtid till nutid, och nu tar vi med oss tofflorna på samma resa!

 Kan man ha träskor till fest?

Absolut, träskor passar för alla tillfällen! Dessutom är våra högklackade träskor så mjuka och sköna så du kommer inte få ont i fötterna, inte ens efter en hel natt på dansgolvet. Det gäller även våra sköna boots, som också passar utmärkt både på jobbet och på festen. Vårt intresse för trender och design gör att du kan känna dig säker på att du får ett par snygga skor som känns rätt för alla tillfällen. Variera din garderob med ankelboots, träskor med klack eller ett par fina träskosandaler på sommarfesten. Flera av våra arbetsskor är också fina att ha till klänning och kjol. 

Säljer ni även arbetsskor?

Ja, vi har tagit fram en serie träskor speciellt för dig som vill använda dem på jobbet.

Våra arbetsskor har en låg, tyst och mjuk PU-sula som inte är hal. Innersulan är anatomiskt uppbyggd för att du inte ska bli trött i fötterna, även om du går och står mycket. Några av våra modeller har vit sula för att passa dig som jobbar inom vården till exempel. Skinnet är täckt med ett tåligt skikt PU för att stå emot fläckar och väta, och det gör dem också lättare att torka av och hålla rena. Våra trätofflor är båda snygga, sköna och funktionella var du än jobbar.

Var passar era arbetsskor bäst?

Förhoppningen är att våra mjuka arbetsskor ska passa var du än jobbar inomhus. Idag är det många inom vård och omsorg som arbetar i träskor och vi tycker att det har saknats snygga arbetsskor som samtidigt är sköna och funktionella. Det hålet vill vi fylla med våra sköna arbetstofflor! Du ska kunna känna dig både bekväm och snygg när du gör ditt arbete.
Våra träskor med gummisula tål tuffa utmaningar och håller längre. De passar lika bra på kontoret som för dig som jobbar inom sjukvård, barnomsorg, på salong eller dylikt.

Funkar det att jobba i era designerträskor?

Våra arbetsskor har vissa funktioner som gör att de passar bra att jobba i, en behandlad yta för att du ska kunna hålla dem rena och fräscha till exempel. Men du kanske jobbar på kontor eller i butik och inte behöver dessa funktioner, och då passar självklart våra vanliga mjuka träskor utmärkt på jobbet. Våra träskor med hög mjuk klack är betydligt mer bekväma en lång dag än högklackade skor med hårda sulor. Vi rekommenderar varmt våra träskor när du ställer höga krav på komfort.