Upptäck fördelarna med Calou Träskor!

Alla våra träskor har en sviktande, stötdämpande och bekväm sula i polyuretan vilket gör dom lättare och bekvämare än en traditionell träsko med träsula.

Det är därför många av våra skomodeller passar så bra att både gå och stå i hela dagen.

Träskor designade i Sverige, handgjorda i Italien och Portugal.

Handla tofflor

Vad är det bästa med era damboots?

Det bästa med våra damboots, förutom att de är snygga, är att de är så mjuka och sköna att använda. Våra mjuka boots har blivit en av våra riktiga storsäljare i Sverige, Europa och USA. Dambootsen finns med höga klackar och låga klackar, Vi gör boots med högt skaft och lågt skaft, med dragkedja, snörning eller resår, för att skorna ska vara lätta att ta av och på. Träskobootsen finns i en mängd färger och modeller med rund eller fyrkantig tå. Det är omöjligt att välja ut någon favoritsko – vi älskar dem alla!

@caloustockholm

swedish clogs

Rubrik

Varför ska jag välja träskor från Calou?

Träskor, eller clogs som det heter på engelska, har en gammal tradition i Sverige. Du kanske förknippar dem med svensk sommar, dans runt midsommarstången, lantliga miljöer och röda stugor? Inte helt fel, det är här vi hämtat inspirationen till våra träskor! Vår affärsidé är att utifrån gamla traditioner designa svenska träskor, träskoboots och träskosandaler i ny modern tappning. Och det som är unikt är vår mjuka, sviktande PU-sula, som ser ut som trä men som är mycket skönare att använda än en traditionell, hård träsula. På så vis har vi anpassat våra skor till dagens utmaningar och krav på komfort. Calou gör skor som håller längre, så du kommer inte behöva köpa nya skor för att du slitit ut dina gamla, däremot vill du kanske ha fler skor när du känt hur sköna de är. Våra träskor och boots har blivit en internationell succé, som vi så klart är mycket glada och stolta över.

blog posts

Shoes with perfect fit

Skor med perfekt passform

Vi är både stolta och glada över att vi har så många trogna, återkommande kunder som verkligen gillar våra skor! För oss är det ett gott betyg på a...

Läs mer
Fall is the coziest time of the year!

Årets mysigaste tid är nu!

Det tycker vi alla fall. Man varvar ner, stannar inne när det regnar och läser en bok eller ser på film. Man plockar fram sin stickade favoritt...

Läs mer