Glad alla hjärtans dag!


Fira kärleken till dig själv och dina nära och kära! Blommor, choklad och presenter i all ära – men varför inte bara en dag att vara tillsammans, ta en fika, bjud på middag.
I romantikens mecka Frankrike, finns en by som dock inte nöjer sig med det lilla. Här förvandlas hela den lilla byn (runt 400 invånare) till ett nav för kärlek och romantik i mitten av februari! Saint-Valentine, som byn så passande heter, har besökare från hela världen, som kommer för att uppleva stämningen och alla dekorationer under alla hjärtans dag!

I Sydkorea nöjer man sig inte med en dag om året – här firar man kärlekens den 14:e varje månad! Det är ”Rosornas dag” i maj, ”Kyssarnas dag” i juni och ”Kramarnas dag” i december bl.a. Och i Ghana har man istället valt att fokusera på choklad. Där är den 14 februari "Nationella chokladdagen". Landet är bland de största kakaoproducerande länderna i världen, så det verkar ju logiskt! Dagen firas med musik, performance och speciella menyer på restaurangerna. I Bulgarien har man istället ”Vinmakarnas dag” och där firar man kärleken med ett glas gott, lokalt vid denna dag!

Visste du förresten att man på medeltiden trodde att man firar kärleken just den 14:e februari för ​​att fåglar väljer sin partner den dagen!