Att tänka hållbart

Vår affärsidé är att tillverka skor som är riktigt sköna att använda och som är hållbara över lång tid. Vårt ursprung är svenska träskor som har funnits i över 100 år och som fortfarande finns kvar! Det enda som ändras är modellerna och tillverkningsmetoderna. Vi vill göra moderna tidlösa skor som är hållbara både vad gäller material, stil och tillverkning. Vi har valt att arbeta i skinn av hög kvalitet eftersom det har unika egenskaper - det formas, andas och tål slitage som inga andra material på marknaden ännu har.

Ta väl hand om dina Calous, så kommer de att hålla länge!

Det är viktigt att du tar hand om dina skor för att de ska hålla längre. Skinnet ska hållas rent, smörjas in och behandlas för att stå emot väta. Vi har produkter som gör jobbet.
Skinnet vi använder i vår produktion är en restprodukt från livsmedelsindustrin. Det har garvats av utvalda partners i Europa, som följer de riktlinjer som branschen satt upp, för att säkerställa kvalitet och minimal miljöpåverkan.

Vårt val av material och vår insyn i produktionen hjälper oss att ta ansvar för miljö och hållbarhet.

När du köper ett par Calou finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt storlek, ge dig stiltips och råd om hur du tar hand om dina skor på bästa sätt. Allt för att du ska bli nöjd och för att minska den miljöpåverkan som följer med många returer.

Du är alltid välkommen att prata med oss via telefon, mail eller på sociala medier!

Bästa hälsningar,

Carina Ek Werderitsch, grundare av Calou Stockholm