Svenskdesignade träskor handgjorda I Portugal

Möt Vasco, Antonio och Joaquim - tre bröder som driver en skofabrik i Portugal, ett familjeföretag som har funnits i över 50 år. De har alla en ovärderlig kunskap om hur man gör skor och vi är verkligen glada över att få jobba ihop med sådana proffs!
Deras erfarenhet och kompetens gör att vi känner oss säkra på att vi kan leverera skor med mycket hög kvalitet till alla våra kunder världen över.

Företaget grundades av deras farfar, vars vision och kunskap gjorde att företaget överlevde även de svåraste åren i den portugisiska skoindustrin, och nu drivs fabriken av familjens tredje generation.

Alla Calou boots är handgjorda i deras fabrik, i finaste skinn. Vi har valt att arbeta i skinn eftersom det har unika egenskaper för skotillverkning. Det är starkt, flexibelt, det andas och dina träskor kommer att forma sig efter dina fötter. Och så är det slittåligt.
Skinnet vi använder kommer från djur som har fötts upp för köttproduktion och från garverier som arbetar för att minska sin miljöpåverkan.

När du köper ett par Calouträskor finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt storlek, för att ge stilråd och för att visa dig hur du tar hand om dina träskor. Allt för att du ska vara nöjd och för att du ska slippa onödiga returer.

Genom att välja bra produktionsmetoder, material och ge bra service tar vi ansvar för miljö och hållbarhet.