Så tar du hand om dina träskor

Calou är mer än bara ett skomärke, det är en livsstil och en hyllning till svensk hantverkstradition. Våra handgjorda träskor kombinerar stil, komfort och kvalitet, skapade för att förgylla dina dagar och kvällar. Men som med allt värdefullt i livet, kräver även dina fina träskor en dos omtanke.

Här är din guide till att hålla dina träskor i toppskick, säsong efter säsong.


Nödvändiga skovårdsprodukter

Det är inte enbart design och material som gör en Calou-träsko unik. Det är också hur väl den tas om hand. I vår webshop finner du alla de skovårdsprodukter vi rekommenderar för att dina träskor ska hålla sig i toppskick. Vi har valt dessa produkter med omsorg, så att du kan vara trygg i ditt val och minimera miljöpåverkan.

Klicka här för att komma till våra skovårdsprodukter!


Steg-för-steg: Skötselråd för dina träskor

Förbered ytan: Innan du börjar med någon form av behandling, torka av dina träskor med en fuktig duk eller trasa. Om dina skor är extra smutsiga, kan du använda skumrengöring för att förstärka rengöringseffekten. Detta steg är viktigt för att förbereda ytan inför de följande stegen.

Rengöring: Använd cirkulära rörelser med duken för att verkligen komma åt de ingrodda fläckarna och smutsen. Detta är hjärtat i rengöringsprocessen, ett väl utfört arbete här gör under för slutresultatet.

Torka: Låt dina träskor torka helt innan du går vidare. Denna viktiga paus ger materialet tid att återhämta sig och gör det redo för ytterligare behandling.

Specialbehandling för mocka och nubuck: Har du skor i mocka eller nubuck? Använd en rengöringssten för att avlägsna fläckar och använd sedan en torrborste för att borsta bort smuts och damm. Detta hjälper till att bevara materialets unika textur och lyster.

Impregnering: Som avslutande steg spraya dina träskor med impregnering. Vi rekommenderar en spray utan fluorocarbon för att låta skinnet andas och för att säkerställa att dina skor kan stå emot vatten, smuts och fläckar över tid. Låt sedan träskon torka i 24 timmar.

Obs! Provspraya alltid först på ett dolt ställe för att säkerställa att produkten inte påverkar färgen eller materialet negativt.

Ta hand om dina träskor regelbundet, och du kommer att få uppleva glädjen av perfekt komfort och stil under en lång tid framöver.


Vanliga frågor om skötsel av träskor


Hur ofta bör jag rengöra mina träskor?

Det beror på hur ofta och i vilka miljöer du använder dina träskor. Men en god tumregel är att en grundlig rengöring en gång i månaden rekommenderas för att skorna ska hålla sig i bästa skick.

Kan jag använda vanliga skovårdsprodukter?

Även om det kan vara frestande att använda andra produkter, så rekommenderar vi att du håller dig till de produkter som vi har handplockat och erbjuder i vår webshop. Dessa produkter har testats för att ge bästa möjliga resultat och är miljövänliga.


Är era skovårdsprodukter miljövänliga?

Absolut, vi har valt att endast erbjuda vattenbaserade produkter i vår webbshop för att minimera vår och din miljöpåverkan.


Kan jag använda impregneringsspray på alla typer av material?

Vår rekommenderade impregneringsspray är designad för att passa alla de material vi använder i våra träskor. Dock är det alltid bra att provspraya på ett diskret område innan.

Upptäck hela vårt sortiment av träskor:

Träskor med hög klack

Träskor med låg klack