Det var så här det började!

År 2005 befann jag mig i Italien för att jobba med en ny smyckeskollektion. När jag satt där på jobbet i mina sköna träskor, fick jag plötsligt en idé. Jag såg mina arbetsskor i ett nytt ljus!
Träskorna med sin karaktäristiska design och gamla svenska hantverkartradition kändes exotiska och fulla med möjliga designutvecklingar. Jag visste inte då hur rätt i tiden jag låg. Men mina tankar om att smycka skorna, använda nya material och tekniker, designa mönster och ta fram alla tänkbara former och färger skulle komma att bli en succé.

Idag har Calou utvecklats till ett internationellt skoföretag. Det som skiljer oss från andra märken är vår stötdämpande och flexibla PU-sula, som gör våra skor mycket skönare och mjukare än en traditionell sko med träsula. Alla våra skor har en svensk design och de tillverkas för hand i Italien och Portugal, av noga utvalda material. Företaget drivs av vår familj tillsammans med andra härliga, duktiga personer som hjälper oss på vår spännande resa. Vi är alla stolta över att föra den svenska hantverkstraditionen vidare!


Varma hälsningar
Carina & Mats Ek Werderitsch