Från början handlade Calou om nya designmöjligheter för träskor. Sedan dess har vi haft fokus på att göra våra skor från Calou bekväma och sköna att gå i. Det kan handla om att byta ut den stumma träsulan till en mer sviktande, stötdämpande och bekväm sula i polyuretan. Eller lösa den eviga gåtan om att kunna bära högklackat utan att få ont i fötterna.
Vårt genuina arbete kring kombinationen bekvämt och snyggt mode är det som särskiljer våra skor från många andra. Just polyuretan som vi ofta använder i våra sulor är ett material som annars används till fotvänliga fritids- och arbetsskor. Det är därför många av våra skomodeller passar så bra att både arbeta och festa i. Vem vill inte både vara snygg och bekväm på jobbet eller partyt?

Calou står för vackra, tidlösa och sköna ting. Oavsett vilket sammanhang du befinner dig i.

Sköt om dina skor
Tänk på att nya skor inte har tillräckligt starkt skydd mot smuts och väta. Impregnera därför skorna innan de används första gången och därefter med jämna mellanrum – då håller de längre. Nubuken är extra känslig mot smuts och väta men med impregneringen så håller sig skorna vackra länge.

Om nubuken blivit smutsig använder du specialprodukter som slipkloss och speciellt framtagna rengöringsmedel. Det finns bra utvalda produkter i vår webshop under skovård. Slipa extra på fläckar, saltränder och blanka partier. Borsta sedan bort sliprester från skon med en skoborste. Impregnera.

Ta väl hand om dina nya Calou.