Vår/Sommar 2024

Äntligen är det dags att presentera våren och sommarens kollektion!

Det här är en av de roligaste delarna av mitt jobb, när man efter månader av arbete får visa upp alla nya träskor och se vad du som kund tycker om dem.
Ungefär ett år innan en ny kollektion släpps åker jag på olika mässor för att inspireras.
Där tittar jag på nya skinnkvalitéer och färger, sulor och stilar. Sen kommer jag hem med en massa prover och idéer och den kreativa processen sätter fart. Vissa Calou-modeller, våra s.k. ”Essentials” återkommer från år till år, men jag uppdaterar dem med nya färger och mönster. Jag lägger också mycket tid på att rita fram nya modeller, som jag sen tar fram prover på.

Det tar några vändor av modifieringar innan träskon blir precis som jag vill ha den och en del skor kommer kanske aldrig i produktion.

I år hittar du några av våra klassiska modeller som Lisa och Dolores i nya färger och mönster. Som vanligt hämtar jag mycket inspiration i naturen. Från frodiga skogar till lätta sommarängar. Allt det vackra finns där att inspireras av!
Trendiga färger i vår och sommar är bl.a. himmelsblått och olika nyanser av rött, men också romantiskt puderrosa som jag bland annat valt att färgsätta vår nya modell Blenda med. Den blev verkligen jättefin tillsammans med den bruna sulan, tycker jag.

Den här kollektionen har lite av varje, både romantik och kaxiga färger.

Jag hoppas du gillar det! Och du vet väl att du alltid är välkommen att komma med tips och idéer inför kommande kollektioner eller om du bara vill berätta vad du tycker om våra träskor. Det är otroligt värdefullt att höra vad du som kund tycker! Jag är redan igång och planerar för fullt inför höst och vinter 2024/25. Tiden går fort när man har roligt!

Glada hälsningar, Carina Ek Werderitsch