Att tänka hållbart

Vår affärsidé är att tillverka skor som är riktigt sköna att använda och som är hållbara över lång tid. Vårt ursprung är svenska träskor som har funnits i över 100 år och som fortfarande finns kvar! Det enda som ändras är modellerna och tillverkningsmetoderna. Vi vill göra moderna tidlösa träskor som är hållbara både vad gäller material, stil och tillverkning. Vi har valt att arbeta i skinn av hög kvalitet eftersom det har unika egenskaper - det formas, andas och tål slitage som inga andra material på marknaden.

Ta väl hand om din träskor, så kommer de att hålla länge!


Allt läder som används i vår skotillverkning kommer från garverier som har granskats för sitt miljöarbete av Leather Working Group. LWG är en internationell organisation som arbetar för att förbättra miljöprestandan inom läderindustrin. Det sker genom att de kontrollerar att garverierna arbetar enligt branschens bästa arbetssätt. Och vi använder bara läder från djur som har avlats för köttproduktion, vilket säkerställer att vår miljöpåverkan förblir minimal.

Vårt val av material och vår insyn i produktionen hjälper oss att ta ansvar för miljö och hållbarhet.

När du köper ett par träskor från Calou finns vi här för att hjälpa dig att hitta rätt storlek, ge dig stil tips och råd om hur du tar hand om dina skor på bästa sätt. Allt för att du ska bli nöjd och för att minska den miljöpåverkan som följer med många returer.

Du är alltid välkommen att prata med oss via telefon, mail eller på sociala medier!


Bästa hälsningar,

Carina Werderitsch, grundare av Calou Stockholm