"Det är den mest underbara tiden på året"

Visst är väl det här en mysig tid på året?! Det glittrar och glimrar av ljus överallt, hyacinterna sprider sin väldoft i varje rum och granen doftar skog. Julen är här igen och snart inleds ett nytt spännande år. Vi vill passa på att varmt tacka alla våra kunder, samarbetspartners och leverantörer för det år som gått. Nu blickar vi framåt med nyfikenhet och förhoppningar inför nästa, med flera nya spännande skomodeller från Calou! Men innan dess ska vi njuta av några dagars ledighet med god mat, umgänge och vila.

Vi firar alla julen på olika sätt, men vi tror framför allt på mindre stress och lagom med traditioner. Våga göra lite annorlunda från år till år, så blir det inte så dramatiskt om förutsättningarna någon gång ändras. Bjud in en vän eller ensam granne, res iväg?

Och varför inte variera julbordet med lite nytt från år till år.

Vi reser en del till Italien, eftersom vi tillverkar våra träskor där, så vi har snappat upp några härliga italienska traditioner som vi tagit med hem. Som att skåla in julen med en äkta italiensk Panettone tillsammans med ett glas spritsig Prosecco. Det blir en festlig och lyxig inledning på julen. Panettone är en mumsig italiensk julkaka som görs i olika smaker, lite som en sockerkaka, fast bättre. Och den ska enligt tradition avsmakas med ett glas bubbel.
En annan god tradition till jul är att göra sin egen Panforte, ett italienskt godis med choklad, nötter och honung - superenkel och jättegott!

Förbered ett julquiz på zoom och bjud in vänner och familj som finns på annat håll, ett annat sätt att umgås och garanterat en kul avslutning på dagen. Sen kan du somna nöjd och glad med ännu ett julminne att bära med dig!

Hur du än väljer att fira jul, så önskar vi att den blir som du vill och att du passar på at ta hand om dig ordentligt!

God Jul och Gott Nytt År

Carina och Mats